interne scholing elastisch tapen

Donderdag 14 november heeft er een interne scholing elastisch tapen plaatsgevonden.

Onder begeleiding van docent Thieu Berkhout (handtherapeut Hand & Pols Centrum Dordrecht) heeft er een workshop plaatsgevonden waarbij alle therapeuten van het Hand en Pols Centrum Dordrecht en nog 2 externe handtherapeuten van het ASZ kennis hebben gemaakt met elastisch tapen.

20131114_162821

De workshop bevatte algemene informatie over elastisch tapen, de werking en mogelijkheden ervan. Na het theoretische gedeelte begon het praktijkgedeelte waarbij iedereen enthousiast tape bij elkaar aangelegd heeft. Door te oefenen in het aanleggen van tape en tegelijkertijd ervaren hoe het voelt om tape op te hebben heeft iedereen op een waardevolle manier ervaring opgedaan.

Na de workshop was iedereen enthousiast over het product elastische tape en heeft iedereen voldoende informatie en ervaring opgedaan om het in de praktijk toe te passen.

Schilderij_Goes_kl

De tape kan een hele waardevolle aanvulling zijn tijdens de behandeling bijvoorbeeld op het vlak van oedeembestrijding, pijnreductie, spierontspanning en littekenbehandeling. Mocht een patiënt in aanmerking komen voor een tapebehandeling dan zal de therapeut dat bespreken.