Albert Schweitzer ziekenhuis op nummer één in de AD Top 100

Povergenomen van de website van ASZ)
Het Albert Schweitzer ziekenhuis bezet de toppositie in de nieuwe AD Ziekenhuis Top 100, gepubliceerd op zaterdag 28 september 2013. Als nummer één in deze toonaangevende ranglijst, mag het ziekenhuis zich een jaar lang het beste van Nederland noemen.

Directie, artsen en medewerkers zijn enorm trots op het resultaat. “We spannen ons al jaren in voor optimale kwaliteit, veiligheid en patiëntvriendelijkheid, maar van deze plek in de Top 100 kun je eigenlijk alleen maar dromen”, zegt bestuursvoorzitter Pier Eringa. Vorig jaar stond het ziekenhuis voor Dordrecht en omstreken op een ook al niet onverdienstelijke negende plaats.

cms_visual_3200

Twee jaar geleden riep de andere grote landelijke ‘ziekenhuistest’, die van Elsevier, het Albert Schweitzer ziekenhuis ook al uit tot nummer één van het land. “Wij zitten nu structureel in de top van de ranglijsten en dat zegt wel wat”, aldus Eringa. “Dan heb je over de hele linie de zaken goed voor elkaar, het is geen toevalstreffer. En dat hoort ook zo. Als patiënt wil je niet dat de uitkomst van je behandeling afhangt van de kwaal die je toevallig hebt, of de dokter die je treft.”